Kā Tiek Cepts Kliņģeris?
2018. gada 15. oktobris

Kā Tiek Cepts Kliņģeris?

Ieskaties, kā GUSTAVbeķereja meistari pagatavo svētku kliņģeri.

 

“GUSTAVbeķereja” meistari uzceps bagātīgu un sātīgu kliņģeri ar pildījumu un kraukšķīgām sviesta drumstalām, kas izcili garšos, nebūs sauss un labi iederēsies uz svētku galda.

 

 

 

Saldais kliņģeris – tas ir svētku ēdiens, kas radies no pilsētas “smalkajām maizēm”, t.i. baltmaizes, tās papildinot ar citām sastāvdaļām.


Dzejolis “Tēva kliņģeri” (fragments, avīze “Tas Latviešu Ļaužu Draugs”):

“Te Madai, Līzei pāris veģu, [smalkmaizītes, bulciņas]
Te Jurkam vēl pārs zābaku;
Te krusta-mātei kāds kāls reņģu,
Vecs tēvs tev nesīs tabaku.
Te, sieviņ, tevim lakats raibs,
Un vēl klāt saldas maizes klaips!
Šoreiz man Rīgā labi gāja, 
Es linus labi pārdevu “